Zwangerschapsreflexologie

 

Ondersteunt het lichaam bij de zwangerschap. Goed voor moeder en kind.

img02 

Zwangerschapsreflexologie is een specialisatie binnen de voetreflexologie die, als u zwanger bent, veel voor u en uw kindje kan betekenen.
Het is een goede voorbereiding op de bevalling en na de bevalling helpt het je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden. Zwangerschapsreflexologie helpt eventuele klachten tijdens de zwangerschap te verlichten.

Men kan daarbij denken aan :

• Stemmingswisselingen
• Obstipatie
• Ontspanning
• Intensief contact met de baby
• Stress


Vermoeidheid
In het begin van de zwangerschap wordt vermoeidheid veroorzaakt door het hormoon HCG en de ontwikkeling van de foetus. Terwijl in de laatste weken van de zwangerschap de slaaponderbrekingen, toenemende gewicht en de dagelijkste activiteiten de oorzaak zijn van vermoeidheid. Tijdens de voetreflexzonebehandeling kun je echt tot rust komen en kunnen de hormonen in balans komen.

Terugkerende blaasontsteking
Veel voorkomende probleem tijdens de zwangerschap en treed onder andere voor door slechte weerstand. reflexologie werkt weerstand verhogend.

Oedeem
Tijdens de zwangerschap kan je meer vocht vast houden dan normaal, een typische klacht die niet opgelost kan worden, maar waar voetreflexologie wel voor veel verlichting kan zorgen.

Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.
Het is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg, maar in overleg goed te combineren met andere behandeling methode. Ik heb mijn zwangerschapsreflexologie bij Carla huis in t veld afgerond.
Voor meer info www.zwangerschapsreflexologie.nl

Natuurlijk kan het ook heel prettig zijn om zwangerschapsreflexologie te ondergaan, zonder dat er klachten zijn.