Zwangerschapsreflexologie

 

Ontspannende zwangerschaps reflexologie

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om extra zorg aan je lichaam te besteden. Zwangerschap vormt een bijzondere tijd in het leven van een vrouw, waarin je baby groeit in je buik. Door het toenemende gewicht en de veranderende lichaamshouding worden er extra eisen aan je spieren gesteld.
Deze massage draagt bij aan de extra ontspaning en rust die moeder en kind tijdens de zwangerschapsperiode goed kunnen gebruiken. Regelmatige massage tijdens je zwangerschap heeft een positieve werking op je (nacht)rust en op je lichaamsbewustzijn. Je maakt minder stresshormonen aan.
En ondersteunt je lichaam bij de zwangerschap. zwangerschapsreflexologoe en is goed voor moeder en kind.

img02

Zwangerschapsreflexologie gericht op klacht
is een specialisatie binnen de voetreflexologie die, als u zwanger bent, veel voor u en uw kindje kan betekenen.
Het is een goede voorbereiding op de bevalling en na de bevalling helpt het je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden. Zwangerschapsreflexologie helpt eventuele klachten tijdens de zwangerschap te verlichten.

Men kan daarbij denken aan :
• Stemmingswisselingen
• Obstipatie
• Ontspanning
• Intensief contact met de baby
• Stress
Vermoeidheid
In het begin van de zwangerschap wordt vermoeidheid veroorzaakt door het hormoon HCG en de ontwikkeling van de foetus. Terwijl in de laatste weken van de zwangerschap de slaaponderbrekingen, toenemende gewicht en de dagelijkste activiteiten de oorzaak zijn van vermoeidheid. Tijdens de voetreflexzonebehandeling kun je echt tot rust komen en kunnen de hormonen in balans komen.
 Oedeem
Tijdens de zwangerschap kan je meer vocht vast houden dan normaal, een typische klacht die niet opgelost kan worden, maar waar voetreflexologie wel voor veel verlichting kan zorgen.

Zwangerschapsreflexologie bij vrouwen met een baby in stuitligging.

Voorwaarde voor de behandeling met Moxa is dat de verloskundige of gynaecoloog heeft geconstateerd dat het kindje nog voldoende ruimte heeft om te draaien
WAAROM MOXA-THERAPIE BIJ EEN BABY IN STUITLIGGING?
Met de moxa-stick verwarm je een specifiek acupunctuurpunt. De warme energie die vrijkomt door het gebruik van de moxa-stick zorgt voor beweging in het kleine bekken en omdat de baarmoeder in dat kleine bekken ligt, wordt de baby ook beweeglijk. Daardoor kan de baby gaan draaien. Overigens denkt de westerse geneeskunde daar iets anders over: die zegt dat door de moxa-therapie de baarmoeder beter doorbloedt raakt en daardoor beter rijpt. Daarnaast wordt waarschijnlijk ook de bijnier gestimuleerd en komen er daardoor bepaalde hormonen vrij. De hormonen van de bijnier en het rijpen van de baarmoeder zorgt ervoor dat het kindje kan gaan draaien.
De stuitligging zwangerschapsreflexologie
behandeling bestaat uit 2 aspecten:
1* voetreflexplus massage behandeling
2*de moxa-behandeling zelf
Voetreflexbehandeling
De voetreflexbehandeling die ik geef zorgt er voor dat de omstandigheden voor je baby nog gunstiger worden om te draaien naar een hoofdligging. Ook behandel ik naast de voetreflexzones acupunctuurpunten, maar zonder moxa.
ik geef alleen druk op bepaalde punten (acupresuur)
Je zit hierbij in een comfortabele houding op mijn massagetafel. De meeste zwangeren ervaren deze massage als heerlijk ontspannend. En zelfs vrouwen die het normaal gesproken niet fijn vinden wanneer hun voeten aangeraakt worden, kunnen deze
voetreflexbehandeling goed hebben!
moxabehandeling
ik ga te werk met een moxastick.
Moxastick heeft veel weg van een grote sigaar. Als je hem aansteekt, verspreidt de Moxastick over het acupunctuurpunt een intense warmtestraling die erg aangenaam is en absoluut niet pijnlijk
 
Overtijdsbehandeling

Bij sommige zwangerschappen laat de bevalling lang op zich wachten. Voor deze vrouwen kan speciale voetreflexologie worden toegepast die bevallingen op een natuurlijke manier opwekken. De behandeling heeft de intentie om een stoot aan energie te geven aan het lichaam waardoor de bevalling kan worden opgewekt. Er is uiteraard geen garantie dat deze behandeling bij ieder lichaam zal reageren.