Wat is voetreflexologie?

 

 

De voet weerspiegeld het hele lichaam.
Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op de voeten die plaatsen noemen we "reflexzones". Door bepaalde reflexzones op de voeten te masseren wordt de doorbloeding, energiedoorstromimg gestimuleerd. Zodoende kan men o.a. darmklachten,migraine,stress verzacten of verhelpen.
Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.
Voetreflexologie is een veilige therapie vorm die wordt toegepast bij diverse klachten zowel bij volwassen als bij kinderen.

voeten1.png

In praktijk VitaSana wordt gewerkt met VoetreflexPlus.

Wat houd voetreflexplus in.

VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexologie.
Het voordeel van werken met beiden technieken is dat de behandelingen bijzonder effectief zijn en zorgt dat het hele lichaam intens en compleet behandeld wordt. Lichaam en geest komen tot rust en de energiestroming in het lichaam wordt gestimuleerd.
Westerse reflexologie (westerse voetenkaart)
 

Hier behandel ik de reflexgebieden op onze voetzolen.Verschillende organen zenuwen en klieren in het menselijk lichaam zijn verbonden met bepaalde reflexgebieden op onze voetzolen.
Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op de voeten die plaatsen noemen we "reflexzones".  Elke reflexzone op de voet is verbonden met een specifiek orgaan, klier of een lichaamsdeel. Door bepaalde reflexzones op de voeten te masseren wordt de doorbloeding, energiedoorstromimg gestimuleerd. Zodoende kan men o.a. darmklachten,migraine,stress verzachten of verhelpen.


voetreflexkaart

 

Chinese voetreflexologie  meridianen en accupuntuurpunten

Hierbij behandel ik zowel de meridianen op de onderbenen en de acupunctuurpunten door druk uit te oefenen met de vinger op de acupunctuurpunten.
Knieën en onderbenen worden in elke Chinese voetmassage betrokken en soms worden ook de armen of schouders gemasseerd.

Meridianen fungeren als een soort snelwegen waarlangs energie door ons lichaam kan stromen. Elke meridiaan is verbonden met specifieke organen en lichaamsdelen. 
Er zijn twaalf hoofdmeridianen die in paren door ons lichaam lopen. Elk paar meridianen is gekoppeld aan een specifiek orgaan of systeem. Hier zijn enkele van de belangrijkste meridianen en hun associaties:

Longmeridiaan: geassocieerd met de longen en ademhaling.
Niermeridiaan: geassocieerd met de nieren en het urinestelsel.
Levermeridiaan: geassocieerd met de lever en de spijsvertering.
Hartmeridiaan: geassocieerd met het hart en de bloedsomloop.
Maagmeridiaan: geassocieerd met de maag en de spijsverterin

De chinezen kennen ook een aantal extra punten op de voeten.
Punt tegen slapeloosheid, diabetispunt enz. Door op deze acupunctuurpunten druk uit te oefenen met de vinger op de acupunctuurpunten kan de energie weer vrij gaan stomen zodat het lichaam in balans komt.

        meridianen starten in de voet                meridiaan blaas 2

Voetreflexplus massage 

Een manier van genezen door voetmassage.
Voetreflexplus is niet zomaar of alleen een lekkere voetmassage maar werkt veel dieper en heeft een therapeutische functie.|
Het ondergaan van voetreflexplus behandelingen biedt talloze voordelen zowel fysiek als de mentale gezondheid

Enkele voordelen zijn.

Stressverlichting

VoetreflexPlus helpt spanning en stress te verminderen, waardoor een diepe ontspanning wordt bevorderd en het algehele gevoel van welzijn wordt verbeterd.

Pijnverlichting

De drukpuntmassage en het herstellen van de energiebalans kunnen pijn en ongemak verminderen, zoals hoofdpijn, rugpijn, spijsverteringsproblemen en meer.

Verbeterde bloedcirculatie

Door de stimulatie van reflexzones wordt de bloedcirculatie verbeterd, wat kan bijdragen aan een betere zuurstof- en voedingsstofvoorziening van organen en weefsels.

Versterkt immuunsysteem

VoetreflexPlus kan het immuunsysteem versterken door het stimuleren van de lymfestroom en het bevorderen van de algehele balans van het lichaam